Background Image

Smart City

<strong>Persbericht: Stad Brugge vraagt aan inwoners om enquête Smart City Meter in te vullen</strong>
Smart City

Persbericht: Stad Brugge vraagt aan inwoners om enquête Smart City Meter in te vullen


Stad Brugge wil haar inwoners aanzetten om deel te nemen aan de Smart City Meter bevraging 2019. De Smart City Meter is een jaarlijkse wetenschappelijke enquête van imec waarmee ze proberen te achterhalen hoe burgers denken over de 'slimme stad' of 'slimme gemeente' ('smart city'). Een slimme stad of gemeente is een stad/gemeente waarin digitale technologieën worden gebruikt door burgers, bedrijven en de stad/gemeente om het leven van inwoners en/of bezoekers te verbeteren.

Schepen van Smart City Minou Esquenet: “Een slimme stad begint bij zijn burgers. Daarom horen we ook graag wat zij denken over de stad. De enquête Smart City Meter 2019 is hierbij een ideale middel. Met de resultaten van deze bevraging kunnen we dan straks aan de slag om een slimme stad op maat van de burger te ontwikkelen. Een slimme stad kan oplossingen aanleveren voor problemen rond mobiliteit, veiligheid en duurzaamheid.”

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Wie deelneemt, maakt bovendien kans op één van de prijzen uit de prijzenpot ter waarde van 1.500 euro.  De vragenlijst staat nog online t.e.m. 17 april 2019: bit.ly/slimstestad

 

Meer info: maakdatmee.be