Background Image

Dossiers: personeel, werk, sociale economie en landbouw

Vernieuwing in het personeelsbeleid van Stad Brugge
Personeel

Vernieuwing in het personeelsbeleid van Stad Brugge


Voor de aanwerving van administratieve medewerkers gaan we als eerste stad in Vlaanderen werken met online-selectietesten. De kandidaten krijgen een link in hun mailbox naar een test, die peilt naar de nodige vaardigheden voor een bepaalde functie.

 

In het verleden werden alle ingeschreven kandidaten voor dergelijke functies (soms tot 500!) uitgenodigd om op een door de Stad voorziene locatie hun schriftelijke proef te kunnen afleggen. Alle schriftelijke (handgeschreven) proeven werden door een jury verbeterd. Kortom, een énorm arbeids- en tijdsintensief proces.


Vogelgriepvirus
Landbouw

Vogelgriepvirus


Op 1 februari werd het vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Er werd een bufferzone van 3km ingesteld rond de getroffen plaats waar geen vervoer van pluimvee toegelaten is. Bij ons worden de verplichte preventieve maatregelen tegen vogelgriep versterkt, waardoor er ophokplicht geldt voor alle gevogelte vanaf 2 februari 12u. Deze maatregel geldt zowel voor professionele als particuliere houders en is bedoeld om een verdere verspreiding van het virus in België te vermijden.

 

Er is geen enkel risico voor de consumenten. Vlees en eieren van pluimvee kunnen in alle veiligheid gegeten worden.

Meer info over de ophokregeling en de vogelgriep is terug te vinden op de website van het FAVV (www.favv.be of http://www.favv.be/dierengezondheid/vogelgriep/ ). Voor vragen kunt u eveneens terecht bij het FAVV via pri.wvl@favv-afsca.be of bij de stad kunt u terecht in het Huis van de Bruggeling
(T 050 44 80 00), zij brengen u in contact met de juiste diensten en personen.