Background Image

Nieuws

Post Image
17-5

AllRide maakt Brugge slimmer, mobieler en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren


Met AllRide zetten we stappen vooruit om van Brugge een slimme stad te maken, waar ook de mobiliteit én de luchtkwaliteit beter van worden. Ik dank alvast de leerlingen van het Brugse Sint-Franciscus Xaveriusinstituut voor hun medewerking en wens hen veel veilige fietskilometers toe!

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
8-5

Brugse Stadsschouwburg ingepakt


Nu nog ingepakt, maar straks is de Brugse Stadsschouwburg opnieuw in alle schoonheid te bewonderen. Dat is zorg dragen voor ons rijk patrimonium.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
6-5

Zorg dragen voor ons Belfort en energiebesparende maatregelen nemen


Twee vliegen in één klap bij de geplande renovatie van het Belfort: via goed doordachte ingrepen zorg dragen voor ons eeuwenoud patrimonium én het nemen van sterke energiebesparende maatregelen.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
2-5

Heilige Magdalenakerk wordt Ecokerk


In het Nieuwsblad verscheen vandaag het interessante artikel over hoe de Kerkfabriek van de Heilige Magdalenakerk zich heeft omgevormd tot Ecokerk. Als we onze stad klimaatrobuust willen maken hebben we de inzet nodig van iedereen. De H. Magdalenakerk zorgt voor pionierswerk met innovatieve toepassingen als infraroodverwarming waardoor de mensen in de kerk het warm hebben en niet de lucht bovenaan in de kerk.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
29-4

Stad Brugge zoekt ambassadeurs voor haar trage wegen


Vele trage wegen zijn vandaag in onbruik geraakt en dat is jammer. Daarom wil de stad en Trage Wegen vzw het Brugse tragewegennetwerk inventariseren en meer bekendheid geven. Wie Brugge hiermee wil helpen is de geknipte ambassadeur. Elke ambassadeur krijgt een vierkante kilometer van het Brugse grondgebied toegewezen om er op zoek te gaan naar trage wegen.

Heb je interesse? Kom dan naar de workshops die worden georganiseerd. De eerste gaat door op 17/05 in Zaal de Polder in Dudzele. Daarna volgen er nog op 20/05 (Kasteel van Tillegem), 24/5 (Hoeve Hangerijn) en 18/06 (Vrijwilligerscentrale).

Meer info? www.brugge.be/trage-wegen-het-project

Enkel dit nieuwsitem zien