Background Image

Nieuws

Post Image
6-9

Opening Mind en Makersspace Howest


Samen met collega schepen Annys mocht ik gisterenavond de splinternieuwe Mind- en Makersspace van Howest openen. In het MaM kunnen scholen en creatievelingen terecht om de meest innovatieve technieken en allerlei handige toestellen te gebruiken. Het wordt ongetwijfeld een belangrijke ontmoetingsplek in Brugge voor alle denkers en doeners die zich creatief willen uitleven met de nieuwste technologische snufjes. Het samengaan van scholen, bedrijven en organisaties om Brugge op innovatief vlak op de kaart te zetten is inspirerend! En net nu lanceert Handmade in Brugge en Turbo een nieuwe prijs voor jonge, beloftevolle makers. Dat kan geen toeval zijn.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
4-9

Proefproject met meetsensoren in Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege en Dudzele


Smart en clean Brugge! We willen schone lucht voor alle Bruggelingen. Na roken, slecht eten en weinig bewegen is permanent slechte lucht het vierde grootste gezondheidsrisico voor mensen. Op basis van objectieve gegevens willen we in kaart brengen hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit. Als die beter is dan verwacht, is dat een geruststelling. Als die slechter is dan verwacht, moeten we de oorzaken ervan aanpakken.

Via een proefproject met sensoren van een Brugs IoT-bedrijf, Qweriu, gaan we sensoren (I-noses) in Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege en Dudzele. Bekijk mijn interview hierover op Focus 

https://www.focus-wtv.be/nieuws/brugge-meet-luchtkwaliteit-%C3%A9n-geluid-met-sensoren

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
13-8

Compostcursus van IVBO vanaf 18 september 2019


Compost is een vitaminekuur voor je tuin, en je bespaart er ook mee doordat er minder afval in je huisvuilzak terechtkomt. IVBO organiseert, samen met Vlaco vzw, in september opnieuw een compostcursus. In 3 sessies krijg je thuiscomposteren helemaal onder de knie.

De cursus is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan door te mailen naar communicatie@ivbo.be of via het nummer 050/45 63 74.
Neem ook eens een kijkje op de website van IVBO: www.ivbo.be/IVBOvoorjou/Bewoners/Compostcursus.aspx

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
12-7

Uitbreiding wifi in stadsgebouwen


We breiden de wifi in onze stadsgebouwen uit. Nu zijn er reeds 24 locaties waar Bruggelingen en bezoekers gebruik kunnen maken van de wifi van de stad. Maar dat moeten er op korte termijn nog meer worden. We werken samen met het Brugse bedrijf Citymesh om het aantal stadsgebouwen met wifi snel te verhogen.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
10-7

Orgel van de Heilige Bloedbasiliek wordt gerestaureerd en uitgebreid


De Heilige Bloedbasiliek is een belangrijk monument in onze stad, dat jaarlijks maar liefst anderhalf miljoen bezoekers over de vloer krijgt. Mooie orgelklanken voegen nog iets extra toe aan het al imposante kader. Daarom steunen we als stad de restauratie van het orgel met 75.000 euro. Maar ook jij kan helpen om het orgel te restaureren en uit te breiden! Het Herita-projectrekeningnummer BE53 7440 7770 3053 kan sinds gisteren worden gebruikt voor (fiscaal aftrekbare) giften.

Enkel dit nieuwsitem zien