Background Image

Nieuws

Post Image
1-3

Gericht werken op wat de meeste impact heeft


In een artikel in De Morgen over de tool Futureproofed, ook wel de 'Spotify voor klimaatactie' genoemd, wordt ik geciteerd. Deze tool helpt om ons te concentreren op acties die de grootste CO2-impact hebben, zoals onze windturbines en energiezuinige renovatieprojecten.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
28-2

Fietsen delen in de slimme stad


Deelmobiliteit biedt veel kansen als duurzaam alternatief voor de wagen in de stad. Zoals uit het gesprek in De Morgen blijkt moet dit wel gepaard gaan met ‘slimme’, digitale ondersteuning. Het kan niet de bedoeling zijn om de stad te overspoelen met deelfietsen en -steps. Een slimme stad biedt oplossingen aan haar burgers met behulp van allerlei data, bijvoorbeeld waar welke deelvoertuigen beschikbaar zijn. En liefst vanuit één eenvoudige app. Zoals beide heren in het interview aangeven is goed samenwerken ook hier de boodschap.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
28-2

Buurt aan de beurt! Het stadsbestuur komt naar je toe.


Tussen eind maart en begin juli gaat het stadsbestuur naar de 24 Brugse wijken. Wil je graag met mij, de burgemeester en mijn collega-schepenen kennismaken? Check dan de agenda op deze website.

Enkel dit nieuwsitem zien
Post Image
21-2

Het goede voorbeeld geven: ik rij voortaan elektrisch


Enkel dit nieuwsitem zien
20-2

Landbouw en voedselproductie beter begrijpen


Boeiende artikels in de krant over onze landbouw en de manier waarop we met voedsel omgaan. Tweemaal een pleidooi om de landbouw en voedselproductie beter te begrijpen. In De Tijd zegt landbouwwetenschapster Louise Fresco dat “we leven in een verstedelijkte samenleving die ver verwijderd is van waar ons voedsel vandaan komt. Vroeger had bijna iedereen familie die op het platteland werkte. Nu is de voedselketen mondiaal, anoniem en onzichtbaar. Je ziet alleen nog het eindresultaat in de supermarkt.”. En ze pleit ervoor  dat kinderen verplicht boerderijen bezoeken.
In Beroepsgeheim in De Standaard valt een anonieme melkveeboerin haar bij. Ze klaagt de onwetendheid bij het grote publiek aan en nodigt jaarlijks toekomstige leerkrachten uit om haar kennis over het werk op de boerderij en manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd door te geven. En niet te vergeten, voedselverlies neemt een zeer groot deel van de CO2-uitstoot in. Twee topdames!

https://www.tijd.be/dossier/ontbijt/louise-fresco-eten-mag-nooit-achteloos-wegkauwen-zijn/10098381.html

Enkel dit nieuwsitem zien