Background Image

Nieuws

Post Image
17-6

Slimme meters voor slimmere keuzes


In 10 Brugse stadsgebouwen laat ik slimme meters plaatsen die ons exact vertellen hoeveel we verbruiken, zelfs tot op het kwartier. Deze tien gebouwen staan in voor een kwart van het totale energieverbruik van alle stadsgebouwen. Ook ons waterverbruik volgen we op die manier zeer nauwgezet op. Hierdoor maken we slimmere keuzes, wat niet enkel positief is voor de vermindering van de CO2-uitstoot maar de stad ook financieel ten goede komt.

Overzicht nieuws
21-5

IVBO legt nieuw warmtenet aan bij Residentie Sandweghe


Als voorzitter ben ik trots dat IVBO een nieuw warmtenet aanlegt aan Residentie Sandweghe. De 70 appartementen zullen verwarmd worden dankzij de energie die vrijkomt bij de verwerking van het huishoudelijk afval. Hierdoor wordt 70 ton CO2 per jaar bespaard. Mooi voorbeeld van hoe het afvalverwerkend bedrijf ook een leverancier van grondstoffen is.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/groene-warmte-voor-nieuwbouwproject-sandweghe

Overzicht nieuws
Post Image
17-5

AllRide maakt Brugge slimmer, mobieler en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren


Met AllRide zetten we stappen vooruit om van Brugge een slimme stad te maken, waar ook de mobiliteit én de luchtkwaliteit beter van worden. Ik dank alvast de leerlingen van het Brugse Sint-Franciscus Xaveriusinstituut voor hun medewerking en wens hen veel veilige fietskilometers toe!

Overzicht nieuws
Post Image
8-5

Brugse Stadsschouwburg ingepakt


Nu nog ingepakt, maar straks is de Brugse Stadsschouwburg opnieuw in alle schoonheid te bewonderen. Dat is zorg dragen voor ons rijk patrimonium.

Overzicht nieuws
Post Image
6-5

Zorg dragen voor ons Belfort en energiebesparende maatregelen nemen


Twee vliegen in één klap bij de geplande renovatie van het Belfort: via goed doordachte ingrepen zorg dragen voor ons eeuwenoud patrimonium én het nemen van sterke energiebesparende maatregelen.

Overzicht nieuws