Background Image

Nieuws

Post Image
28-3

Earth Hour


Op zaterdag 30 maart vindt het wereldwijde evenement Earth Hour plaats. Ook Stad Brugge doet mee en dooft, met dank aan Fluvius, de monumentenverlichting van 20.30 tot 21.30 uur. Naast deze symbolische actie voeren we concrete initiatieven uit om de CO2-uitstoot terug te dringen. Op klimaat.brugge.be kan je zien wat we samen, met onze burgers en bedrijven, al hebben gerealiseerd en welke acties in de pijplijn zitten. In het beleidsprogramma 2019-2024 staan er 515 beleidspunten en daar zitten heel wat actiepunten tussen om van Brugge een duurzame en klimaatrobuuste stad te maken. We gaan mensen, organisaties en stakeholders samenbrengen om stappen vooruit te zetten die zowel doelgericht, ambitieus als haalbaar zijn. Om je bezorgdheid voor het klimaat te tonen kan je ook op 30 maart het licht uitdoen tussen 20.30 tot 21.30 uur.

Overzicht nieuws
Post Image
24-3

Zondag eerste Buurt aan de beurt in Dudzele


Op zondag 24 maart gaat ‘Buurt aan de beurt’ van start. Het college van burgemeester en schepenen bijt de spits van de buurtrondgang af in Dudzele.

Alle Dudzelenaars zijn uitgenodigd om 10u in zaal De Polder (Stokerij 10).

Burgemeester Dirk De fauw en alle schepenen stellen zichzelf voor aan de inwoners van Dudzele, geven toelichting bij de krachtlijnen van hun beleidsprogramma en gaan er in dialoog met de bewoners. Kom dus zeker langs!

Overzicht nieuws
Post Image
1-3

Gericht werken op wat de meeste impact heeft


In een artikel in De Morgen over de tool Futureproofed, ook wel de 'Spotify voor klimaatactie' genoemd, wordt ik geciteerd. Deze tool helpt om ons te concentreren op acties die de grootste CO2-impact hebben, zoals onze windturbines en energiezuinige renovatieprojecten.

Overzicht nieuws
Post Image
28-2

Fietsen delen in de slimme stad


Deelmobiliteit biedt veel kansen als duurzaam alternatief voor de wagen in de stad. Zoals uit het gesprek in De Morgen blijkt moet dit wel gepaard gaan met ‘slimme’, digitale ondersteuning. Het kan niet de bedoeling zijn om de stad te overspoelen met deelfietsen en -steps. Een slimme stad biedt oplossingen aan haar burgers met behulp van allerlei data, bijvoorbeeld waar welke deelvoertuigen beschikbaar zijn. En liefst vanuit één eenvoudige app. Zoals beide heren in het interview aangeven is goed samenwerken ook hier de boodschap.

Overzicht nieuws
Post Image
28-2

Buurt aan de beurt! Het stadsbestuur komt naar je toe.


Tussen eind maart en begin juli gaat het stadsbestuur naar de 24 Brugse wijken. Wil je graag met mij, de burgemeester en mijn collega-schepenen kennismaken? Check dan de agenda op deze website.

Overzicht nieuws