Background Image

Nieuws

Post Image
11-2

Extra zonnepanelen op het nieuwe Beurs- en congresgebouw


We plaatsen extra zonnepanelen op het nieuwe Beurs- en congresgebouw. Op die manier reduceren we de CO2 uitstoot met 38 ton per jaar. En zo maken we Brugge klimaatrobuuster.

Overzicht nieuws
7-2

Cijfer van de dag: 64%


Viermaal per jaar stuurt WES de Consumeter uit waarin vragen over uiteenlopende onderwerpen worden gesteld aan een representatieve steekproef van 1500 Belgen tussen de 18 en 74 jaar. In het najaar werden vragen gesteld hoe men denkt over verantwoord ondernemen van ketens. Eind januari werden door WES deze cijfers gecommuniceerd. Uit dit rapport blijkt dat 64% van de Belgen denken dat supermarkten de landbouwers uitbuit. In Brugge zijn er een aantal korte keten initiatieven, zoals Lokaalmarkt, Boer Bas en Boeren & Buren. Daar kan je rechtstreeks lekker en eerlijk voedsel kopen van bij de boer. Het uitproberen meer dan waard!

Overzicht nieuws
Post Image
1-2

The next big thing will be a lot of small things.


Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck heeft gelijk als hij zegt dat de volgende grote stap om de klimaatproblematiek aan te pakken, vele kleine dingen zal zijn. En in dialoog met iedereen, jong en oud.

Overzicht nieuws
Post Image
25-1

Als stad het voorbeeld geven - vandaag in het Brugs Handelsblad


Met de blik op de toekomst én op de gemeenschap

Overzicht nieuws
Post Image
23-1

Gemeenteafdeling Lissewege huist straks tijdelijk een verdieping hoger


Op de benedenverdieping van de gemeenteafdeling van Lissewege (Oude Pastoriestraat 5, t 050 54 40 03) moeten vanaf 4 februari tot en met 1 april een aantal dringende werkzaamheden worden uitgevoerd. Daar zijn de dienst bevolking en de politie gehuisvest.

Inwoners van Lissewege kunnen voor de dienstverlening wel nog in hetzelfde gebouw terecht op de 1ste verdieping waar de bibliotheek onderdak heeft.

Vanaf 4 februari tot en met 1 april heeft de gemeenteafdeling volgende openingsuren:

Maandag, woensdag en vrijdag: 9.30 – 10.30 uur

Dinsdag en donderdag: 8.45 tot 10.30 uur

Zaterdag: gesloten

Enkele woensdagen en donderdagen staan er reeds klasbezoeken aan de bibliotheek gepland. De dienst bevolking is niet toegankelijk op

Woensdagen 6 en 13 februari; 13, 20 en 27 maart

Donderdagen: 14 en 21 februari; 14 en 28 maart

Overzicht nieuws