Background Image

Nieuws

Post Image
21-6

Bruggenbouwer voor Brugse Zot en Brugse gerst - Het Nieuwsblad


Onze stad heeft gedreven, innovatieve ondernemers én enthousiaste landbouwers die beiden hoogwaardige producten afleveren waar de Bruggeling trots op kan zijn.

Ik ben zeer blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan deze samenwerking voor het produceren van het succesvolle 'Brugse Zot'-bier. Ze is een typevoorbeeld van de 'korte keten', waarbij landbouwers hun producten rechtstreeks bij hun klant brengen. 
Zowel het milieu als ondernemers en landbouwers winnen bij een dergelijke samenwerking, en ik durf te wedden dat de Brugse zot hierdoor in de toekomst nog beter zal smaken!

Overzicht nieuws
Post Image
21-6

Bruggenbouwer voor Brugse Zot en Brugse gerst (2) - De Standaard


Overzicht nieuws
Post Image
21-6

Bruggenbouwer voor Brugse Zot en Brugse gerst (3) - Het Laatste Nieuws


Overzicht nieuws
Post Image
20-6

ONTBIJT VOOR POETSDIENST OP INTERNATIONALE DAG VAN DE SCHOONMAAKVandaag, 20 juni, is de Internationale Dag van de Schoonmaak. De 152 medewerkers van de poetsdienst van Stad Brugge kregen een dik verdiend ontbijt aangeboden, want 'Brugge die Scone' is er ook dankzij hen!

Overzicht nieuws
Post Image
16-6

BRUGGE UNIVERSITEITSSTAD MET KULAB!Vandaag (16/06) wordt Campus KULAB (Katholieke Universiteit Leuven Afdeling Brugge) officieel geopend. In deze Brugse universiteit zullen de universitaire opleidingen Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en Industriële Wetenschappen aangeboden worden. 
De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen zal intensief onderzoek verrichten op het vlak van bouwkunde, mechatronica en machinebouw en nieuwe materialen. 
 
Dat de KUL in Brugge sterk inzet op haar universitaire opleidingen is een gouden kans die de stad moet grijpen: de technische profielen die hier afstuderen moeten we in Brugge houden, sterker nog: we moeten samen werken aan een technologische hub rond KULAB die een dynamiek voor Brugge kan creëren waar ook start-ups en spin-offs kunnen ontstaan en tot bloei komen. In de verandering van tijdperk die we doormaken kunnen zij de technologieën ontwikkelen die de toekomst mee bepalen. 
 
Als schepen bevoegd voor het aantrekken van nieuwe economie wil ik hieraan bijdragen door bruggen te bouwen: ik plan in het najaar een rondetafeloverleg met de voornaamste onderwijsverstrekkers en werkgevers uit het Brugse. Maar ook een organisatie als Club Brugge kan mee aan tafel schuiven: hun nieuwe stadion met de daaraan gekoppelde bedrijvenruimte zal een extra dynamiek geven aan de tewerkstelling in de regio, denk maar aan wat er rond het stadion van AA Gent gebeurt.
 
Brugge universiteitsstad was een jarenlange mooie droom, laten we er samen een nog mooiere werkelijkheid van maken!

Overzicht nieuws