Background Image

Nieuws

Post Image
20-6

ONTBIJT VOOR POETSDIENST OP INTERNATIONALE DAG VAN DE SCHOONMAAKVandaag, 20 juni, is de Internationale Dag van de Schoonmaak. De 152 medewerkers van de poetsdienst van Stad Brugge kregen een dik verdiend ontbijt aangeboden, want 'Brugge die Scone' is er ook dankzij hen!

Overzicht nieuws
Post Image
16-6

BRUGGE UNIVERSITEITSSTAD MET KULAB!Vandaag (16/06) wordt Campus KULAB (Katholieke Universiteit Leuven Afdeling Brugge) officieel geopend. In deze Brugse universiteit zullen de universitaire opleidingen Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en Industriële Wetenschappen aangeboden worden. 
De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen zal intensief onderzoek verrichten op het vlak van bouwkunde, mechatronica en machinebouw en nieuwe materialen. 
 
Dat de KUL in Brugge sterk inzet op haar universitaire opleidingen is een gouden kans die de stad moet grijpen: de technische profielen die hier afstuderen moeten we in Brugge houden, sterker nog: we moeten samen werken aan een technologische hub rond KULAB die een dynamiek voor Brugge kan creëren waar ook start-ups en spin-offs kunnen ontstaan en tot bloei komen. In de verandering van tijdperk die we doormaken kunnen zij de technologieën ontwikkelen die de toekomst mee bepalen. 
 
Als schepen bevoegd voor het aantrekken van nieuwe economie wil ik hieraan bijdragen door bruggen te bouwen: ik plan in het najaar een rondetafeloverleg met de voornaamste onderwijsverstrekkers en werkgevers uit het Brugse. Maar ook een organisatie als Club Brugge kan mee aan tafel schuiven: hun nieuwe stadion met de daaraan gekoppelde bedrijvenruimte zal een extra dynamiek geven aan de tewerkstelling in de regio, denk maar aan wat er rond het stadion van AA Gent gebeurt.
 
Brugge universiteitsstad was een jarenlange mooie droom, laten we er samen een nog mooiere werkelijkheid van maken!

Overzicht nieuws
Post Image
15-6

Nieuw CAW-gebouw Noord-West-Vlaanderen geopend


Op vrijdag 9 juni mocht ik in naam van minister Hilde Crevits het nieuwe CAW-gebouw (Centrum Algemeen Welzijnswerk) voor Noord-West-Vlaanderen openen.

Overzicht nieuws
Post Image
14-6

Aanbod stadspersoneel Great Bruges Marathon


Overzicht nieuws
Post Image
12-6

Stad Brugge zorgt ook in de zomermaanden voor zijn medewerkers


Ook op deze warme dagen dragen wij goed zorg voor onze medewerkers die buiten werken! 

Overzicht nieuws