Background Image

Nieuws

Post Image
30-5

Pop Up Lissewege


LEVENDIG LISSEWEGE: POP UP ONTMOETINGSPLAATS LANGS JAAGPAD BOUDEWIJNKANAAL
Deze zomer bruist Lissewege nog meer dan anders! In het college van 22 mei hebben we beslist dat er van 1 juli tot 31 augustus  langs de Ter Doeststraat, net voorbij het vaste ponton, een Pop Up Ontmoetingsplaats komt. Je zult er niet naast kunnen kijken: het halfopen houten terras heeft de vorm van een rollende golf. 
Fietsers en wandelaars die ons mooie Witte Dorp komen bezoeken in de zomermaanden kunnen er verpozen langs het Boudewijnkanaal. Maar evengoed kunnen wij Lissewegenaren er terecht voor een goeie babbel of een gezellig samenzijn met naaste en iets verdere buren. Een plek die voor iedereen toegankelijk is, brengt zuurstof in een buurt!
Er zullen ook evenementen kunnen plaatsvinden in de Pop Up. Jeugdbewegingen of andere jongerenverenigingen die de organisatiekriebels voelen kunnen die nu ook kwijt in Lissewege. 
Ik ben heel blij met deze verwezenlijking van Stad Brugge, waarmee we Lissewege eens te meer een duwtje in de rug kunnen geven. Ik heb erop aangedrongen dat de lokale handelaars en horeca kunnen participeren aan de evenementen, en de jongeren uit het noorden van Brugge hebben er een hippe hangout bij. 
Zie ik jou daar ook?

Overzicht nieuws
Post Image
22-5

FUSIE ECS EN 2XL GOEDE ZAAK VOOR BRUGGE EN ZIJN HAVEN


Goed nieuws uit de zeehaven van Brugge!

Familiebedrijven ECS en 2XL bundelen de krachten om zo nog beter te kunnen inspelen op de zeer competitieve markt van de Europese logistiek. 
Een groep met meer dan 1000 werknemers, waarvan het merendeel in België werkt, en met een omzet van meer dan 400 miljoen euro, behoudt zijn maatschappelijke zetel in Brugge en dat is een belangrijk signaal. Het betekent dat we troeven in huis hebben om bedrijven aan te trekken en hier te houden. En daar moeten we in de toekomst nog veel meer op inzetten.
Ondernemers en doeners zijn en blijven welkom in Brugge!

Deze samensmelting is ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in Brugge: de nieuwe groep zal extra aanwervingen doen en heeft nu al tientallen vacatures openstaan, voor zowel arbeiders als bedienden.

Overzicht nieuws
Post Image
19-5

Proeftuinen Prikklok bij Stad Brugge


Overzicht nieuws
10-2

Minou over UNU-CRIS


Video: What does Bruges think about the UN and UNU-CRIS?

10 Feb. 2017 - UNU-CRIS
Video: klik hier

On 9 February 2017, the new memorandum of understanding between the United Nations University, Ghent University, the Vrije Universiteit Brussel and the Flemish government was celebrated in an academic session.

To open the discussion on the UN in the region, UNU-CRIS interviewed some famous and less famous people from Bruges:

  • Baron Doctor Michel D’Hooghe, Member of FIFA and UEFA
  • Dominique Persoone, Belgian chocolatier, The Chocolate Line
  • Minou Esquenet, Alderman of the City of Bruges
  • Dr. Jan Vandemoortele, Co-architect of the UN MDGs
  • Luc Sabbe, Member of Eutopia
  • Patrick Moenaert, former Mayor of the City of Bruges

The video was developed by the students of Digital Arts, Film and Entertainment from the secondary school KTA Brugge.

Copyright © 2017 UNU-CRIS. Alle rechten voorbehouden

Overzicht nieuws
Post Image
7-1

“Bij stad Brugge werken? Doe examen online.”


Het Nieuwsblad/Regionaal: Brugge-Oostkust, Za. 07 Jan. 2017 
Pagina 4
Zowat tweehonderd sollicitanten bij de stad Brugge hebben een examen voor administratief medewerker ontvangen... in hun mailbox. Brugge is de eerste Vlaamse stad die online examens afneemt. “Voordien moesten we daarvoor de stadshallen reserveren”, klinkt het.
E-mail openen, link aanklikken en examen afleggen: op die manier hebben gisteren tientallen kandidaten voor de functie van administratief medewerker hun examen afgelegd. Aan hun eigen bureau, in de luie zetel of misschien wel op het toilet.
“Het enige wat ze nodig hebben, is een computer met internetverbinding. Bij het aanklikken van de link in de mail, hebben ze 35 minuten om het examen af te leggen. Het gaat eigenlijk om twee testen: een test algemeen redeneringsvermogen en een test administratieve vaardigheden”, zegt Minou Esquenet (CD&V), schepen van Personeel.
Het examen werd verstuurd naar zowat tweehonderd sollicitanten. Kandidaten die anders allemaal tegelijk, samen in een grote zaal, het examen zouden afleggen.

Geen zalen meer nodig

“Vacatures waarvoor een paar honderd kandidaten een examen komen afleggen, zijn geen uitzondering”, zegt Esquenet. “Vroeger moesten we daarvoor een grote zaal reserveren, zoals de stadshallen onder het Belfort. Bij zo'n organisatie komt natuurlijk heel wat kijken: personeel om alles in goede banen te leiden, in voldoende exemplaren van het examen voorzien, een jury die de examens verbetert... Nu gaat alles automatisch, inclusief de verbetering van de examens. En bij vragen is er technische ondersteuning, telefonisch of via e-mail.”
Ook voor de sollicitanten biedt het systeem een groot voordeel, want na ontvangst van de mail hebben ze tot vier dagen de tijd om het examen te openen. “Dat betekent dus dat ze het examen kunnen afleggen waar en wanneer ze willen. Zo hoeft men ook geen vakantie te nemen. En wie niet over een computer beschikt, kan daarvoor op afspraak bij de personeelsdienst terecht”, zegt Esquenet.
Met het nieuwe systeem kunnen kandidaten natuurlijk wel de vragen aan elkaar doorspelen. Maar daarover maakt Esquenet zich niet al te veel zorgen. “Wie dat doet, valt bij de volgende, mondelinge ronde sowieso door de mand.”


Copyright © 2016 gopress. Alle rechten voorbehouden

Overzicht nieuws