Background Image

Nieuws

Post Image
15-6

Nieuw CAW-gebouw Noord-West-Vlaanderen geopend


Op vrijdag 9 juni mocht ik in naam van minister Hilde Crevits het nieuwe CAW-gebouw (Centrum Algemeen Welzijnswerk) voor Noord-West-Vlaanderen openen.

Overzicht nieuws
Post Image
14-6

Aanbod stadspersoneel Great Bruges Marathon


Overzicht nieuws
Post Image
12-6

Stad Brugge zorgt ook in de zomermaanden voor zijn medewerkers


Ook op deze warme dagen dragen wij goed zorg voor onze medewerkers die buiten werken! 

Overzicht nieuws
Post Image
30-5

Pop Up Lissewege


LEVENDIG LISSEWEGE: POP UP ONTMOETINGSPLAATS LANGS JAAGPAD BOUDEWIJNKANAAL
Deze zomer bruist Lissewege nog meer dan anders! In het college van 22 mei hebben we beslist dat er van 1 juli tot 31 augustus  langs de Ter Doeststraat, net voorbij het vaste ponton, een Pop Up Ontmoetingsplaats komt. Je zult er niet naast kunnen kijken: het halfopen houten terras heeft de vorm van een rollende golf. 
Fietsers en wandelaars die ons mooie Witte Dorp komen bezoeken in de zomermaanden kunnen er verpozen langs het Boudewijnkanaal. Maar evengoed kunnen wij Lissewegenaren er terecht voor een goeie babbel of een gezellig samenzijn met naaste en iets verdere buren. Een plek die voor iedereen toegankelijk is, brengt zuurstof in een buurt!
Er zullen ook evenementen kunnen plaatsvinden in de Pop Up. Jeugdbewegingen of andere jongerenverenigingen die de organisatiekriebels voelen kunnen die nu ook kwijt in Lissewege. 
Ik ben heel blij met deze verwezenlijking van Stad Brugge, waarmee we Lissewege eens te meer een duwtje in de rug kunnen geven. Ik heb erop aangedrongen dat de lokale handelaars en horeca kunnen participeren aan de evenementen, en de jongeren uit het noorden van Brugge hebben er een hippe hangout bij. 
Zie ik jou daar ook?

Overzicht nieuws
Post Image
22-5

FUSIE ECS EN 2XL GOEDE ZAAK VOOR BRUGGE EN ZIJN HAVEN


Goed nieuws uit de zeehaven van Brugge!

Familiebedrijven ECS en 2XL bundelen de krachten om zo nog beter te kunnen inspelen op de zeer competitieve markt van de Europese logistiek. 
Een groep met meer dan 1000 werknemers, waarvan het merendeel in België werkt, en met een omzet van meer dan 400 miljoen euro, behoudt zijn maatschappelijke zetel in Brugge en dat is een belangrijk signaal. Het betekent dat we troeven in huis hebben om bedrijven aan te trekken en hier te houden. En daar moeten we in de toekomst nog veel meer op inzetten.
Ondernemers en doeners zijn en blijven welkom in Brugge!

Deze samensmelting is ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in Brugge: de nieuwe groep zal extra aanwervingen doen en heeft nu al tientallen vacatures openstaan, voor zowel arbeiders als bedienden.

Overzicht nieuws