Background Image

Nieuws

Post Image
19-5

Proeftuinen Prikklok bij Stad Brugge


Overzicht nieuws
10-2

Minou over UNU-CRIS


Video: What does Bruges think about the UN and UNU-CRIS?

10 Feb. 2017 - UNU-CRIS
Video: klik hier

On 9 February 2017, the new memorandum of understanding between the United Nations University, Ghent University, the Vrije Universiteit Brussel and the Flemish government was celebrated in an academic session.

To open the discussion on the UN in the region, UNU-CRIS interviewed some famous and less famous people from Bruges:

  • Baron Doctor Michel D’Hooghe, Member of FIFA and UEFA
  • Dominique Persoone, Belgian chocolatier, The Chocolate Line
  • Minou Esquenet, Alderman of the City of Bruges
  • Dr. Jan Vandemoortele, Co-architect of the UN MDGs
  • Luc Sabbe, Member of Eutopia
  • Patrick Moenaert, former Mayor of the City of Bruges

The video was developed by the students of Digital Arts, Film and Entertainment from the secondary school KTA Brugge.

Copyright © 2017 UNU-CRIS. Alle rechten voorbehouden

Overzicht nieuws
Post Image
7-1

“Bij stad Brugge werken? Doe examen online.”


Het Nieuwsblad/Regionaal: Brugge-Oostkust, Za. 07 Jan. 2017 
Pagina 4
Zowat tweehonderd sollicitanten bij de stad Brugge hebben een examen voor administratief medewerker ontvangen... in hun mailbox. Brugge is de eerste Vlaamse stad die online examens afneemt. “Voordien moesten we daarvoor de stadshallen reserveren”, klinkt het.
E-mail openen, link aanklikken en examen afleggen: op die manier hebben gisteren tientallen kandidaten voor de functie van administratief medewerker hun examen afgelegd. Aan hun eigen bureau, in de luie zetel of misschien wel op het toilet.
“Het enige wat ze nodig hebben, is een computer met internetverbinding. Bij het aanklikken van de link in de mail, hebben ze 35 minuten om het examen af te leggen. Het gaat eigenlijk om twee testen: een test algemeen redeneringsvermogen en een test administratieve vaardigheden”, zegt Minou Esquenet (CD&V), schepen van Personeel.
Het examen werd verstuurd naar zowat tweehonderd sollicitanten. Kandidaten die anders allemaal tegelijk, samen in een grote zaal, het examen zouden afleggen.

Geen zalen meer nodig

“Vacatures waarvoor een paar honderd kandidaten een examen komen afleggen, zijn geen uitzondering”, zegt Esquenet. “Vroeger moesten we daarvoor een grote zaal reserveren, zoals de stadshallen onder het Belfort. Bij zo'n organisatie komt natuurlijk heel wat kijken: personeel om alles in goede banen te leiden, in voldoende exemplaren van het examen voorzien, een jury die de examens verbetert... Nu gaat alles automatisch, inclusief de verbetering van de examens. En bij vragen is er technische ondersteuning, telefonisch of via e-mail.”
Ook voor de sollicitanten biedt het systeem een groot voordeel, want na ontvangst van de mail hebben ze tot vier dagen de tijd om het examen te openen. “Dat betekent dus dat ze het examen kunnen afleggen waar en wanneer ze willen. Zo hoeft men ook geen vakantie te nemen. En wie niet over een computer beschikt, kan daarvoor op afspraak bij de personeelsdienst terecht”, zegt Esquenet.
Met het nieuwe systeem kunnen kandidaten natuurlijk wel de vragen aan elkaar doorspelen. Maar daarover maakt Esquenet zich niet al te veel zorgen. “Wie dat doet, valt bij de volgende, mondelinge ronde sowieso door de mand.”


Copyright © 2016 gopress. Alle rechten voorbehouden

Overzicht nieuws
Post Image
22-6

Een lange vrijdagse dag


Supersfeer, sportiviteit en competitiviteit alom. Ik duim voor de zovele vrienden en vriendinnen die deelnemen, en neem me voor volgend jaar ook een 3-team te vormen!

Overzicht nieuws
19-6

stadsplan Brugge?


Deze ochtend een stadsplan gevonden in de brievenbus. Gratis. Net op het juiste moment, dacht ik, verkiezingen voor de deur en dan is zo'n plan een handig ding. Mijn blijdschap duur maar zolang tot het plan helemaal opengevouwen is, en ik - tot mijn grote consternatie- vaststel dat de kaart stopt aan de stationsweg in Dudzele! Ik geloof mijn ogen en oren niet: een groot deel van Dudzele, en Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge helemaal van de kaart geveegd. Wat een arrogantie! De kaart is op die manier waardeloos en eigenlijk enkel goed voor de vuilbak. Wel jammer voor alle sponsors die hieraan hebben deelgenomen, die zijn gewoon in het ootje genomen!

Overzicht nieuws